Den 29 november 2007:

Vänd på steken!

Efter att ha lyssnat på SVT:s "Argument" och dess "debatt" om "flyktingpolitiken" och hört hur programmet avslutades med en inbjudan till tittarna att själva få deltaga i en fortsatt debatt via programmets webbplats satte jag ihop ett inlägg från mig.

Texten löd i huvudsak:

Som så ofta, när ämnet flyktingpolitik och invandring ska debatteras, hade även i kvällens debatt i Argument en majoritet av debattdeltagarna utländsk bakgrund.

Vad är tanken med detta?

• Är det bara invandrare som finansierar den svenska invandringspolitiken?

• Har invandrare en mer utvecklad känsla för etik och moral än svenskar?

• Är invandrade människor mer värda än svenska människor?

Jag föreslår att man här vänder på steken:

1. Nästa gång invandringen ska diskuteras, besätt debattplatserna med svenska pensionärer!

2. Om vid ett annat tillfälle äldreomsorgen i Sverige ska diskuteras, dvs hur nödvändiga resurser dit ska kunna uppbringas, hur vården ska bli bättre så att tryggheten för svenska pensionärer förbättras - då kan dessa ständigt återkommande invandrardebattörer (Kurdo Baksi, m.fl) få släppas fram med sina förslag!

Redan vid inloggningen på webbsidan och dess debattplats visade det sig dock att jag var ute i ogjort väder. Jag svarade helt enkelt fel.

Där fanns nämligen en "moderator", som till alla debattdeltagare gav en bestämd frågeställning att utgå ifrån. Den löd:

"Utvisa alla människor som tagit sig till Sverige med hjälp av flyktingsmugglare. Det stenhårda förslaget kom på tisdagen från Göteborgspolitikens starke man, kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson (s). Han anser att det är omoraliskt och orättvist att pengar ska avgöra vem som kan komma till Sverige och tycker att den svenska flyktingpolitiken är omänsklig och har havererat för länge sedan.
Vad tycker du - fungerar den svenska flyktingpolitiken? Är det de mest behövande flyktingarna som får uppehållstillstånd i Sverige idag? Är Göran Johanssons drastiska förslag rätt väg att gå?

 

 

 

 

 

 

 

 

November 2007