Mitt projekt

Reseberättelse 

"Handbok" 

 Politiska reflexioner

 Blockaden

Historia 

 Geografi

 Skolan

Brottsbekämpning 

 Folkviljan

 Kan Sverige lära av Cuba?

 Cuba

Kuba 1999 - mitt reseprojekt

Kuba hade ju länge stått på min önskelista, över länder att besöka. Orsaken till att det inte blivit av tidigare låg främst i ekonomi - det framstod som dyrt att göra en Kubaresa - både att ta sig dit och att vistas där.

Nu blev det plötsligt av, därför att en Vingrese-annons om en sista-minuten-resa på 12 dagar dök upp. 2.500 kronor, tur och retur till Varadero! I och för sig "bara flygstol", men jag var ändå ointresserad av att ha hotell bokat på en bestämd plats. Ville ju bort från andra turister och önskade mig ut till olika delar av landet.

Någon tid för planering blev det alltså inte, redan däri låg en utmaning. Till detta kom oklarheten om vad övernattningar skulle kosta. Av tillgängliga resehandböcker att döma låg dygnspriserna, även för jämförelsevis enkla hotell, på 50 dollar och uppåt!

Detta hade jag ingen budget för. Stämde detta, då skulle det bli problem. Mitt resekoncept var att resa enkelt och billigt, att resa på ett sätt som gav förutsättningar att träffa vanliga kubaner, att få en bild av deras vardag och kunna ta del av deras synpunkter.

Jag skulle snarast ta mig från Havanna till en stad på södra Kuba, för att där få tag i en cykel och ge mig ut på en långfärdscykling på landsbygden och utmed kusten. Det var mitt projekt.

Skulle detta visa sig genomförbart?

 

 Se även:

Resa i Laos

Centralamerika

Kuba-länkar


  Startsidan, Jan Millds hemsida